Spejderens FAQ

Her finder du svar på de spørgsmål, vi oftest får. Og finder du ikke svar, så kontakt os endelig!

Forældreinformationer

Hvis dine børn deltager i lejr på Moselund Spejdercenter er der nogle praktiske informationer, der kan have din interesse. Vi har forsøgt at samle dem her. Har du yderligere spørgsmål, som din lejrarrangør ikke kan hjælpe med, er du altid velkommen til at skrive til os og spørge.

Lidt om stedet
Dit barns lejr arrangeres af arrangørerne. Vi som center har rammerne med hytte, lejrplads, toiletter og materialer, men selve turen og dens indhold har lederne stået for. Hvis dit barn deltager i en Centerlejr er det derimod vores ledere, kaldet Mosmænd, der sørger for en del af det praktiske.

KFUM-Spejderne i Danmark har i mere end 25 år ejet og drevet Moselund Spejdercenter. Centret drives af voksne spejderledere og andre friville folk og på lejre er det vores ledere der bistår med hjælp til det praktiske. Både Mosmænd og dem, der sidder i bestyrelsen er ulønnede.

Kontakt under lejren
De fleste ledere medbringer en mobiltelefon på lejren. Der er ikke nogen fastnet telefon på centret. Skal du i kontakt med os, så kontakt den lejransvarlige.

Mange forældre vil gerne sende en pakke el.lign. til deres børn på større lejre. Det kan fint ske og udbringning til lejren er som til almindelige husstande.

Adressen er:
Modtagerens navn
Gruppens navn
C/O
Moselund Spejdercenter
Århusvej 8
8382 Hinnerup

Besøg på lejren
Det er en god ide at aftale besøg på lejren med lejrens arrangør. På lejren er der parkeringsmulighed, men er det forår eller efterår er det en god ide at have et par støvler med, da det jo er en naturgrund. På større lejre er det ikke muligt at køre i bil helt til lejren. Rullestol kan køres rundt på lejren, men det kræver en medhjælper hvis det er uden for vejen.

Pakkeliste

Skal du overnatte indenfor, skal du medbringe lagen og sovepose. Der er ikke dyner, puder eller lagner på centret – kun madrasser.

Handicapegnet

Moselund Spejdercenter er ikke specielt indrettet til bevægelseshandicappede og der er ikke handicaptoilet. Dog er det i tørvejr muligt at komme rundt på det meste af lejrområderne med rullestol og med hjælper er det muligt at bruge toiletterne. Der er med rullestol adgang til spisestue og lederrum i hytten, men ikke uden hjælp til toiletbygning og sovesal.